Riuk gård

Barnehagen på Riuk gård ligger fint til ved Vamma i Skiptvet kommune.

Bryggerhuset og nærområdet.

Hestehoven Gårdsbarnehage består av to avdelinger. Bryggerhuset og Stall-loftet. Vi bruker også Stabburet på gården til aktiviteter med barna. Det er masse plass som  gir oss anledning til bevegelse selv på dager hvor været setter noen begrensninger.

Vi har et kjempeområde rundt gården med eng og åker, skog og beiter. Vi har blant annet to gapehuker som vi bruker flittig. Her kan vi leke, utforske, spise, lage mat ute i det fri. 
I vårt nærområde finnes også festningsverk, og Staås batteri er et sted vi ofte besøker. Kraftstasjonen, med Glomma er også et spennende turområde.

Bryggerhuset i vinterdrakt.

Stabburet

Stabburet har alltid vært et godt sted å være, det gir en god atmosfære. Derfor bruker vi huset som et flerbrukshus. Det rommer flere aktiviteter, barnegrupper i lek og læring, i tillegg er det et møterom. 

Stabburet er bygget i 1855.

Stalloft.

Stall-loftet sto ferdig i 2011. Her er det grovgarderobe og fingarderobe. Garderobe for annsatte og ett stort toalettrom. Opp trappa finner du kjøkken og oppholdsrom. 

Oppholdsrom og kjøkken.

Fra tørrgarderoben.

Stalloftet sett utenfra.

Uteplasser.

Vi har flere plasser som vi bruker. Her er Gapahuken, Stubbeplassen og Utsikten. Vi har turstier i eng og mark.Vi besøker Staås som er en fredet festning. 

Gapahuken ved dammen ligger fint til.